Німеччина може спростити в'їзд до країни критикам Ердогана

Німеччина може спростити в'їзд до країни критикам Ердогана

Укрінформ
Міністр закордонних ФРН Зігмар Габріель вважає доцільним спростити в'їзд до Німеччини певним групам громадян Туреччини.

Про це він заявив на полях неформальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС на Мальті, передає кореспондент Укрінформу з посиланням на німецькі ЗМІ.

«Чому б нам не зробити безвізовий в'їзд для інтелектуалів, митців, тих, хто працює у сфері журналістики?» - запропонував міністр колегам.

При цьому він уточнив, що мова може йти про тих, «хто проголосував на референдумі проти, хто хоче демократичного розвитку».

Як на ділі може бути здійснено такий підхід, поки незрозуміло, але він навряд чи сподобається турецькому лідеру Реджепу Тайіпу Ердогану, який давно вже вимагає лібералізації візового режиму з ЄС, однак - для всіх своїх громадян і вже точно не виключно для своїх критиків. Сам президент Туреччини в п'ятницю вкотре обрушився з критикою на Європейський Союз, який без ентузіазму сприйняв підсумки референдуму 16 квітня і вимагає розслідування скарг на порушення в його ході.

На Мальті в п'ятницю Габріель провів зустріч з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, деталі якої не розголошуються. На сайті МЗС ФРН зазначається лише, що переговори були «продуктивними».

Раніше в цей день глава МЗС Німеччини виступив проти припинення переговорів про вступ Туреччини в ЄС, на чому наполягають деякі європейські політики. Він вважає такий підхід "абсолютно неправильною реакцією" і побоюється, що він буде підштовхувати Туреччини у бік Росії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-