У Варшаві вважають критику Макрона на адресу Польщі неприпустимою

У Варшаві вважають критику Макрона на адресу Польщі неприпустимою

Укрінформ
Польські політики вважають слова кандидата на посаду президента Франції Еммануеля Макрона про те, що він вимагатиме санкції проти Польщі, неприпустимими.

Про це інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Я розумію, що виборча кампанія має свою риторику, але повинні бути межі оголошення своїх думок. Ця заява порушує європейські стандарти і принципи дружби з Польщею”, - заявив в інтерв'ю виданню wpolityce.pl глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

На переконання маршалка Сенату Польщі Станіслава Карчевського, ці слова були “невдалими і непотрібними”.

Речник президента Польщі Марек Магеровський в ефірі телеканалу TVP1 зазначив, що ці слова повинні хвилювати Польщу, оскільки йдеться про можливого майбутнього президента Франції. Він додав, що висловлювання Макрона схожі до виборчої риторики його суперниці за президентське крісло Марін Ле Пен. “Від кандидата такої важливої країни як Франція, ми повинні очікувати більшої зваженості у висловлюваннях”.

Як повідомляв Укрінформ, в інтерв’ю виданню "Voix du Nord" Макрон заявив, що як президент Франції він підтримуватиме запровадження санкцій проти Польщі, яка “порушила усі правила ЄС”. Він уточнив, що Євросоюз не може погоджуватися на використання різниці у рівні суспільного життя між країнами ЄС. Нещодавно Макрон побував на заводі Whirlpool в одному з французьких міст, де страйкують робітники через закриття підприємства і перенесення виробництва до польської Лодзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-