Папа Римський прибув до Єгипту з миротворчим візитом

Папа Римський прибув до Єгипту з миротворчим візитом

Укрінформ
Папа Римський Франциск прибув 28 квітня до Каїра в рамках миротворчого візиту до Єгипту, де християнська спільнота потерпає від нападів бойовиків «Ісламської держави».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Після прибуття Франциск зазначив, що його дводенний візит є "подорожжю єдності й братерства".

Зазначається, що попри занепокоєння щодо безпеки, понтифік використовуватиме звичайне авто під час перебування у Каїрі, продовжуючи свою практику відмови від броньованих машин, щоб бути ближчим до народу.

Під час візиту Папа зустрінеться з президентом Єгипту Абделем ас-Сісі та ісламськими лідерами.

Раніше цього тижня у зверненні до єгиптян Франциск висловив надію, що цей візит допоможе стимулювати діалог і примирення з ісламською спільнотою.

Як зазначається, візит понтифіка відбувається у складний час для єгипетських коптів, найбільшої християнської спільноти на Близькому Сході. Три тижні тому, під час нападу угруповання «Ісламська спільнота» на церкву в Єгипті, загинули 45 людей.

У грудні у Єгипті був учинений напад на костел – загинули 28 людей. Також ісламісти здійснили низку нападів на християн на Північному Синаї, де угруповання «Ісламська держава» має сильні позиції. Це змусило сотні християн залишили цю територію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-