Підозрюваний у нападі на

Підозрюваний у нападі на "Боруссію" заперечує свою провину

Укрінформ
Підозрюваний у підготовці та скоєнні нападу на автобус з футболістами дортмундської "Боруссії" заперечує свою провину.

Про це заявив адвокат заарештованого, повідомляє DW.

"Мій підзахисний заперечує злочин. Це він сказав слідчому та мені", - заявив захисник.

За його словами, наразі тривають слідчі дії з метою встановлення, чи мають якийсь стосунок до підозрюваного виявлені на місці нападу матеріали. Саме від цього залежатиме подальша доля підозри. "Від цього залежить дуже багато чого, якщо не все", - наголосив адвокат.

У Федеральній прокуратурі Німеччини підтвердили інформацію про відсутність зізнань з боку підозрюваного. Так само немає й нових більш-менше істотних даних, які могли б пролити більше світла на цей випадок, йдеться у повідомленні речника відомства.

Як відомо, 11 квітня за кілька годин до матчу Ліги чемпіонів УЄФА проти "Монако" на шляху маршруту автобуса футбольного клубу "Боруссії", що виїхав з готелю в напрямку стадіону в Дортмунді, вибухнули три бомби. В результаті було поранено захисника команди Марка Бартра й поліцейського, що перебував поблизу.

28-річного підозрюваного, який має російське та німецьке громадянство, було затримано 21 квітня на південному заході Німеччини. Слідчі вважають, що він влаштував вибухи поряд з автобусом дортмундського футбольного клубу, попередньо придбавши опціонні сертифікати. Загальна вартість придбаних ним цінних паперів на продаж становила 78 тисяч євро, а термін дії спливав 17 червня 2017 року. Підозрюваному закидають, що він робив ставку на обвал акцій "Боруссії", який могла спричинити загибель кількох гравців команди. Від цього він міг тримати багатомільйонний прибуток.

За даними правоохоронців, напередодні злочину підозрюваний прибув у готель, де проживали гравці "Боруссії", і забронював номер на періоди з 9 по 13 і з 16 по 20 квітня. Замовлення було зроблене заздалегідь, оскільки на той момент ще не було відомо, коли саме відбудеться чвертьфінал Ліги Чемпіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-