"Національний фронт" Ле Пен удруге за чотири дні змінив тимчасового керівника

Укрінформ
Французька політична партія "Національний фронт" вдруге за останні чотири дні змінила тимчасового лідера на період президентських перегонів, у яких бере участь Марін Ле Пен.

Про це повідомляє AFP.

"Жан-Франсуа Альк, член Європарламенту від "Національного фронту", був обраний тимчасовим заступником (Ле Пен - Ред.), однак він одразу опинився втягнутим у суперечки з приводу нацистських газових камер під час Другої світової війни - тема, яка неодноразово підставляла Ле Пен", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, як зазначається, в інтерв'ю французькому науковому журналу в 2005 році Альк сказав: "Щодо проблеми газових камер... ми повинні мати можливість говорити про цю проблему".

За словами автора статті, Альк високо оцінив роботу історика Робера Форіссона, засудженого за заперечення Голокосту. "Що мене дуже здивувало в цій роботі... це добре опрацьований, суворий характер аргументації", - сказав політик.

З огляду на це, у п'ятницю "Національний фронт" оголосив, що новим тимчасовим кервіником партії став мер міст Стів Бріо, мер міста Енен-Бомон.

"Містер Бріо візьме на себе тимчасове керівництво, і ми більше не будемо говорити про це", - сказав віце-президент партії Луї Аліо.

Нагадаємо, кандидат у президенти Франції та лідерка Марін Ле Пен після першого туру президентських виборів заявила, що тимчасово залишає посаду глави ультраправої партії «Національний фронт».

У другому турі виборів, який відбудеться 7 травня, їй протистоятиме Еммануель Макрон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-