Трамп заявив, що Південна Корея має сплатити за розміщення ПРО $1 мільярд

Трамп заявив, що Південна Корея має сплатити за розміщення ПРО $1 мільярд

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Південна Корея має сплатити $1 млрд за систему протиракетної оборони THAAD, яку Сполучені Штати встановили в країні для захисту від загроз з боку КНДР.

Про це повідомляє AFP.

"Я поінформував Південну Корею, що було б доцільно, якби вони заплатили. Це багатомільярдна система. Вона феноменальна, збиває ракети просто в небі", - заявив Трамп.

У свою чергу Сеул відповів, що відповідно до Угоди про статус сил, яка регулює військову присутність США в країні, Південна Корея має надати місце для розміщення системи THAAD та забезпечити інфраструктуру, в той час як США мають оплачувати її розгортання і експлуатацію.

"У цій основній позиції немає жодних змін", - йдеться у заяві міністерства оборони Південної Кореї.

Перші частини системи THAAD уже доставлені на колишнє поле для гольфу у Південній Кореї. Високопоставлені американські чиновники наголосили, що система почне працювати "протягом декількох днів"

Як відомо, проти розгортання системи THAAD виступають Китай і Росія, які хочуть утримати свій військово-політичний вплив у регіоні. Ситуацію ускладнює також внутрішньополітичне питання в Республіці Корея. Після відставки попереднього президента на початку травня країна обиратиме нового лідера, від якого залежатиме рішення щодо подальшої американської військової присутності на території Корейського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-