Гуманітарна ситуація в Сирії вимагає термінового втручання - ООН

Гуманітарна ситуація в Сирії вимагає термінового втручання - ООН

Укрінформ
Гуманітарна ситуація в Сирії погіршується і вимагає термінового втручання членів Ради Безпеки ООН. 

Про це заявив координатор надзвичайної допомоги ООН Стівен О'Брайен на засіданні Радбезу по відеоконференції з Женеви, повідомляє Центр новин ООН.

О'Брайен закликав членів Ради домагатися консолідації загальнонаціонального режиму припинення вогню і, зокрема, оголошення паузи в озброєних зіткненнях в районі східна Гута в провінції Дамаск. «Мирні жителі там опинилися в пастці. Вони знаходяться під градом бомб, піддаються авіаударам і стають жертвами наземних боїв. Повідомляється, що останній неформальний маршрут, що дозволяв покинути місто, тепер блоковано. 400 тисяч місцевих жителів відрізані від зовнішнього світу. З жовтня минулого року гуманітарні співробітники ООН не мають доступу до Гути», - сказав заступник Генсека. 

О'Брайен також розповів про активізацію боїв в північній частині Хама, де за останні декілька днів переміщеними особами стали більше 20 тисяч осіб, а також про авіаудари і артилерійський обстріл в Ідлібе. Так, за його словами, цього тижня було нанесено авіаудар по лікарні в селі Шинан. А в Хан-Шайхуне, де на початку місяця сталася хімічна атака, в результаті повітряної атаки було розбомблено ринок, що привело до загибелі семи цивільних осіб і поранень ще 30 осіб. 

Представник ООН також повідомив про загибель людей і масові переміщення через тривалі бої в місті Ракка. 

Заступник Генерального секретаря ООН розповів членам Ради про подробиці нападу на колону автобусів в районі Рашидін на заході Алеппо під час евакуації п'яти тисяч жителів з міст Фуа і Кефрая. Під час цього нападу загинули 126 мирних жителів, у тому числі 67 дітей. 

Закликавши членів Ради зупинити бійню в Сирії, представник ООН заявив, що у цього конфлікту немає військового рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-