Прибічники Асада крадуть гуманітарку - представник США в ООН

Прибічники Асада крадуть гуманітарку - представник США в ООН

Укрінформ
Урядові сирійські війська та прибічники Асада не тільки блокують доступ гуманітарної допомоги ООН в райони, що продовжують перебувати під облогою, але й розкрадають найцінніше та продають на чорному ринку, маючи на цьому великий бізнес.

З такою заявою виступила в четвер на засіданні Ради Безпеки ООН Постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дедаі більше гуманітарної допомоги не пропускається сьогодні до районів, що перебувають в облозі, в порівнянні з минулим роком. Дедалі більше сирійських чоловіків, жінок та дітей страждають і вмирають через те, що допомога блокується. У цьому суть слів сирійського диктатора, коли він заявляє, що його "єдиним варіантом є перемога". Асад затягує петлю навколо шиї своїх же людей, поки вони не впадуть", - заявила американський дипломат.

Водночас, вона повідомила, що сирійські урядові війська й проурядові ополченці вилучають суміші дитячого харчування, вакцини, пінцети з акушерських комплектів у вантажах гуманітарної допомоги. "Вони привласнюють собі педіатричні набори антибіотиків, голки і марлю. Вони забирають діалізне обладнання, засоби сімейної гігієни", - наголосила Гейлі.

Звертаючись до представників російської делегації та інших, які підтримують Асада або уникають засудження дій його режиму, американський дипломат акцентувала, що такі дії не мають виправдання.

За її словами, все награбоване з гуманітарних конвоїв потім продається на чорних ринках, в тому числі, продукти, ліки, медичні витратні матеріали, які люди мали би отримувати безкоштовно. "Це великий бізнес у Сирії, який є ще однією причиною, чому досі міста перебувають у облозі", - заявила Гейлі. 

Страждання людей приносить користь режиму, який продовжує підтримувати Росія, заявила постійний представник США при ООН.

Фото: Ron Sachs/Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-