Європарламент звинувачує Шульца в зловживаннях

Європарламент звинувачує Шульца в зловживаннях

Укрінформ
Європейський парламент висунув низку звинувачень на адресу свого колишнього керівника, а нині кандидата на пост канцлера ФРН Мартіна Шульца.

Про це повідомляє Tagesschau.

«Неприємні новини для кандидата у канцлери від Соціал-демократичної партії Німеччини Шульца прийшли з Брюсселя. ЄП ставить під питання більшість кадрових рішень попереднього голови», - повідомляє ТБ.

Депутати Європарламенту проголосували в четвер більшістю голосів за те, щоби поставити на розгляд у спеціальній доповіді рішення свого попереднього шефа у сфері просувань по службі й преміальних виплат. У провину Шульцу ставиться і «тривале відрядження» до Берліна одного з його довірених осіб за гроші платників податків. Ця людина керує зараз передвиборним штабом СДПН. Може бути запропоновано скасувати низку кадрових рішень від 2015 року. Тепер справа за нинішнім керівництвом Парламенту ЄС, яке має вирішити, як бути далі.

Шульц та його однопартійці вважають, що це організована противниками по передвиборчій кампанії - «антиєвропейцями, консерваторами і Зеленими» - акція.

Шульц очолював ЄП з 2012 по початок 2017 року.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Шульца було висунуто кандидатом у канцлери від СДПН і він боротиметься за посаду глави держави на майбутніх, 24 вересня, виборах до Бундестагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-