Британські депутати розкритикували Джонсона за заяву про можливі удари по Сирії

Британські депутати розкритикували Джонсона за заяву про можливі удари по Сирії

Укрінформ
У Великій Британії політики піддали критиці слова міністра закордонних справ країни Бориса Джонсона про те, що Британія може приєднатися до будь-яких військових дій США проти сирійського режиму без схвалення парламенту.

Про це повідомляє The Guardian.

"Лідер лейбористів Джеремі Корбін заявив, що не розуміє, як посилення бомбардувань допомогло б та закликало шукати політичне рішення", - йдеться у повідомленні.

За його словами, треба досягти політичного врегулювання в Сирії.

"Нам не потрібні односторонні дії. Ми повинні працювати через ООН, але перш за все ми повинні повністю напружитись, щоб досягти політичного врегулювання в Сирії", - наголосив Корбін.

У свою чергу ліберал-демократи та представники Шотландської національної партії (SNP) закликали Джонсона забезпечити для депутатів консультації, до того, як уряд піде на будь-які військові дії на прохання президента США Дональда Трампа.

"Критично, уряд повинен отримати згоду парламенту. Пройшли ті часи, коли прем'єр-міністр міг втягнути нас у війну без демократичної підтримки, хіба тільки у виняткових випадках національної безпеки..." - заявив лідер ліберал-демократів Тім Фаррон.

Алекс Салмонд, представник міністерства закордонних справ Шотландської національної партії у Вестмінстері також зауважив, що заяви Джонсона "були не лише багатозначними, а й небезпечними", додавши, що уряд не має повноважень для військових дій проти сирійського режиму.

Раніше глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що Велика Британія не відмовить у проханні про військову допомогу в Сирії з боку Сполучених Штатів, якщо президент США Дональд Трамп вирішить вжити заходів проти сирійського президента Башара аль-Асада за використання хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-