ЗМІ: росіян змусять платити за електрику для

ЗМІ: росіян змусять платити за електрику для "ЛНР"

Укрінформ
Постачання електроенергії РФ у "ЛНР" будуть списані в утрати Федеральної мережевої компанії, що підніме її тариф, а споживачі РФ у результаті переплатять 4,6 млрд руб. ($81,7 млн) на рік.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" із посиланням на джерело й записку пояснення відомства.

За даними газети, постачання у ЛНР списуватимуться на технологічні втрати Федеральної мережевої компанії (ФМК, входить до "Росмережі"), а зростання цих втрат компенсують коефіцієнтом, що підвищується, у формулі розрахунку тарифу ФМ. "Схема розмиє постачання електроенергії в ЛНР по всьому російському енергоринку. Основне навантаження через оплату тарифу ляже на всіх споживачів, окрім населення", - пояснило джерело видання.

За оцінкою експерта, навантаження на російських споживачів від коефіцієнта, що підвищується, збільшиться на 4,6 млрд руб. на рік.

За даними видання, яке ознайомилося із запискою пояснення, внесення "луганського" питання у повістку "Ради ринку" ініціювало Міненерго РФ. Запропонована схема розпочне діяти з 30 квітня цього року (але торкнеться постачань з 1 квітня) до 31 травня 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 24 на 25 квітня в окупованій проросійськими терористами частині Луганської області було відключено електропостачання через борги у розмірі 5,2 млрд грн.

Про те, що Росія забезпечуватиме ОРЛО електрикою, 25 квітня оголосив повноважний представник президента РФ у контактній групі по Україні Борис Гризлов. Він назвав це "гуманітарною підтримкою", не вказуючи цифри. У свою чергу, експерти раніше підраховували, що Росія витрачатиме на забезпечення окупованих територій Луганської області електрикою близько 3 млрд рублів (53,7 млн дол.) на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-