Операція проти ІДІЛ: Анкара каже, що попереджала США і РФ про авіаудари

Операція проти ІДІЛ: Анкара каже, що попереджала США і РФ про авіаудари

Укрінформ
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявляє, що інформувала Вашингтон і Москву про підготовку повітряних операцій в Сирії і Іраку.

Про це він сказав в ході візиту до Узбекистану, повідомляє агентство Anadolu.

«Відповідно до домовленостей, Туреччина повідомила США і Росію про дану операцію в районі Синджар в Іраку і гори Карачок на північному сході Сирії ще за дві години до її початку», - заявив Чавушоглу.

За його словами, останнім часом Анкара зверталася до Вашингтона з проханням відвести американських військовослужбовців на 20-30 кілометрів від турецького кордону. Відповідна інформація до початку операції також надійшла з Анкари в координаційний центр міжнародної коаліції і Росії по боротьбі з ІДІЛ, що знаходиться в Катарі.

«Тому я не можу погодитися з тими, хто стверджує, що не був поінформований про операцію ВВС Туреччини. Протягом кількох тижнів США неодноразово попереджали про підготовку дій проти терористів як за дипломатичними, так і військовими каналами», - підкреслив Чавушоглу.

Міністр також повідомив, що Туреччина використовує своє "законне право на вживання заходів проти загрози тероризму відносно її кордонів".

«Анкара і надалі буде рішуче налаштована в питанні боротьби з тероризмом і чекає підтримки від дружніх країн в цьому питанні», - зазначив Чавушоглу.

Раніше офіційний Вашингтон висловив глибоку стурбованість одностороннім рішенням турецького керівництва завдати неузгоджені авіаудари в Сирії і Іраку, внаслідок чого зазнали втрат партнери Коаліції по боротьбі з ІДІЛ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-