Військова розвідка Нідерландів попереджає про зростаючу загрозу з боку Росії

Військова розвідка Нідерландів попереджає про зростаючу загрозу з боку Росії

Звіт
Укрінформ
Військова служба розвідки та безпеки Нідерландів (MIVD) застерігає, що загроза дестабілізації з боку Росії та різке зростання кіберзагроз все більше посилюються.

Про це йдеться у щорічному звіті, опублікованому Міністерством оборони країни.

"Дестабілізація частково відбувається через російські гібридні війни та глобальне поширення ними сучасних систем озброєння серед режимів, що не сприймають Захід позитивно. Також існує підривний вплив кіберзагроз", - йдеться у звіті.

Як зазначається, хакерські атаки можуть використовуватися для шпигунства, маніпуляції інформацією та саботажу життєво важливих систем та мереж. "Наслідки можуть бути шкідливими для нідерландських збройних сил, економіки та інфраструктури", - зазначається у звіті.

У відомстві відзначили, що загроза з боку Росії змінилася протягом  кількох років і поєднує збільшення військової сили, гібридної війни, впливу на західні вибори та інше.

"Росія хоче зберегти вплив у країнах навколо себе і домагається суттєво меншої ролі НАТО, оскільки відчуває себе під загрозою. Більше того, Росія хоче, щоб її визнали як військову суперсилу, яка здатна вести великі конфлікти", - зазначили у MIVD.

У відомстві відзначили, що, крім військової сили, Росія використовує гібридне озброєння, не обмежуючись військовими справами, а намагаючись вплинути на національні вибори, суспільну думку і т. д, використовуючи кіберпростір як інструмент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-