Російський суд дав націоналісту Дьомушкіну 2,5 року колонії

Російський суд дав націоналісту Дьомушкіну 2,5 року колонії

Укрінформ
Нагатинський суд Москви засудив колишнього лідера забороненого у РФ руху "Русские" Дмитра Дьомушкіна до 2,5 року колонії загального режиму.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Рішення про 2,5 року колонії загального режиму оголосив у резолютивній частині вироку суддя Антон Філатов у вівторок.

Раніше держобвинувачення у ході дебатів сторін попросило призначити Дьомушкіну саме таке покарання. Зі свого боку, захист підсудного просив виправдати його. Сам Дьомушкін перед початком судового засідання заявив, що його справа – "вимучена й ганебна".

Дьомушкіна обвинувачують у тому, що він розмістив у соцмережах фотографії з "Російського маршу", на яких видно, як вирішили експерти з Чувашії, екстремістські гасла, і таким чином вчинив дії, спрямовані на розпалювання ненависті і ворожнечі до неросіян. Дьомушкін наполягає на своїй невинуватості. Нині він знаходиться під домашнім арештом.

У січні 2016 року Дьомушкіна було внесено у список осіб, стосовно яких є відомості про їх причетність до екстремістської діяльності або тероризму. Заснований Демушкіним рух "Русские" було визнано екстремістським і заборонено на території Росії у жовтні 2015 року. Як пояснював сам Дьомушкін, переслідування пояснюються тим, що частина російських націоналістів, в тому числі і він, відмовилися підтримати російську агресивну політику щодо України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-