НАТО готове до провокацій Росії на Балтиці - екс-міністр оборони Польщі

НАТО готове до провокацій Росії на Балтиці - екс-міністр оборони Польщі

Укрінформ
Північноатлантичний альянс готовий до провокацій Росії в Балтійському регіоні, апогей яких у вигляді порушень територіального простору країн Балтії мав місце у 2014 році.

Про це заявив екс-міністр національної оборони Польщі Томаш Сємоняк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“НАТО до цього дуже добре приготувалося (провокацій Росії - Ред.). Система Air Policing, тобто патрулювання повітряного простору країн, які не мають своїх Повітряних сил (країн Балтії — ред.), мають дуже міцну традицію. Це дуже хороша місія, оскільки навчає і показує справжні умови до дій”, - заявив Сємоняк.

За його словами, НАТО вже трохи призвичаїлося до провокацій Росії у Балтійському регіоні, апогей яких був в 2014 році, що було фоном агресії РФ у Криму та на Донбасі.

З 1 травня літаки F-16 Повітряних сил Польщі в рамках місії НАТО Air Policing розпочнуть чотиримісячне чергування у повітряному просторі Литви, Латвії та Естонії. Польща усьоме братиме участь у цій місії, але вперше направить до Балтії не винищувачі МіГ-29, а багатоцільові літаки F-16.

Baltic Air Policing є операцією Сил швидкого реагування НАТО, яка проводиться у Литві, Латвії та Естонії з березня 2004 року.

Фото:  ipress.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-