В Ізраїлі вшанували пам'ять жертв Голокосту

В Ізраїлі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Укрінформ
В Ізраїлі відбуваються заходи на вшанування пам'яті жертв Голокосту, під час якого у роки Другої світової війни нацистами та їхніми поплічниками було вбито близько шести мільйонів євреїв.

Про це повідомляє DW.

"Зранку у понеділок, 24 квітня, по всій країні відбулось загальнонаціональне вшанування пам'яті замордованих. Під завивання сирен усі громадяни країни зупинили власні транспортні засоби, вийшли з них та схилили на дві хвилини голови, вшановуючи винищених нацистами євреїв у роки Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

Власне, жалобні заходи розпочалися із заходом сонця у неділю, 23 квітня, і триватимуть до заходу сонця 24 квітня. З вечора неділі у країні закриті дискотеки та інші розважальні заклади. На телебаченні та в радіоефірі транслюються документальні фільми та розповіді про Голокост.

Напередодні керівництво країни на чолі з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху та іншими ізраїльськими високопосадовцями взяло участь в офіційній церемонії вшанування пам'яті жертв у національному меморіалі Голокосту "Яд-Вашем" у Єрусалимі. Увечері понеділка квіти в меморіалі покладе і міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель.

Цього ж вечора колишній президент Німеччини Йоахім Гаук (Joahim Gauck) на запрошення президента Ізраїлю Реувена Рівліна візьме участь у жалобній церемонії на півночі Ізраїлю.

Як заявив Рівлін, Ізраїль має винести з цієї катастрофи як науку розуміння того, що країні необхідно вміти самостійно захищати себе. Він звернувся до міжнародного співтовариства із закликом не мовчати, ставши свідками жорстоких злочинів, що кояться на їхніх очах, особливо, якщо це відбувається в безпосередній близькості.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, у свою чергу, розкритикував бездіяльність світової спільноти щодо злочинів проти людяності у світі. "Є багато випадків, коли світ не діє й не робить нічого, щоб запобігти геноциду або масовим вбивствам, - приклад тому Камбоджа, Руанда, Судан і Сирія", - сказав керівник уряду Ізраїлю.

Він привітав дії Сполучених Штатів, які завдали ракетного удару по військових об'єктах у Сирії у відповідь на хімічну атаку, жертвами якої стали десятки мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-