Північна Корея погрожує потопити американський авіаносець - ЗМІ

Північна Корея погрожує потопити американський авіаносець - ЗМІ

Укрінформ
Пхеньян у неділю пригрозив Сполученим Штатам потопити американський авіаносець "Карл Вінсон" у відповідь на спільні американсько-японські навчання у Філіппінському морі. 

Про це повідомляє Fox News із посиланням на газету правлячої Трудової партії Кореї. 

"Наші революційні сили знаходяться в бойовій готовності, щоб потопити авіаносець США одним ударом", - йдеться у повідомленні.

Водночас корейці назвали американський авіаносець "Карл Вінсон", що перебуває на чолі авіаційної ударної групи військово-морських сил США, "грубим звіром" і наголосили, що удар по авіаносцю буде "дійсним проявом нашої військової сили".

Як повідомлялося, в неділю у Тихому океані стартували військові навчання США та Японії, які триватимуть упродовж кількох днів.

Пхеньян і Вашингтон останнім часом зробили на адресу одне одного низку різких заяв. Північна Корея застерегла, що відповість на можливий ракетний удар з боку США власним ударом. Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, знову пообіцяв "вирішити проблему" КНДР.

11 квітня Дональд Трамп заявив у інтерв'ю телеканалу Fox, що США відправляють "дуже потужну армаду" у бік Корейського півострова.

Його слова викликали хвилю реакції у Східній Азії, де запідозрили, що США готуються до превентивного удару по Північній Кореї. Проте 19 квітня з'ясувалося, що кораблі вирушили не на північ, до Японського моря, а у інший бік - до Австралії - для запланованих навчань із австралійськими військовими.

Наступного дня представники Білого дому і Пентагону уточнили, що помилки у словах Дональда Трампа не було, оскільки похід "Карла Вінсона" від самого початку планувався за маршрутом до Корейського півострова через Австралію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-