У Тихому океані стартували військові навчання США та Японії

У Тихому океані стартували військові навчання США та Японії

Укрінформ
У Тихому океані стартували спільні військові навчання за участі авіаційної ударної групи військово-морських сил США на чолі із авіаносцем "Карл Вінсон" і японських військових.

Про це повідомляє BBC з посиланням на японські ЗМІ.

Як зазначається, навчання триватимуть упродовж кількох днів.

Напередодні віце-президент США Майк Пенс заявив, що "Карл Вінсон" до кінця квітня прибуде до Японського моря, що поблизу Корейського півострова.

Він зробив свою заяву на прес-конференції у Австралії, куди приїхав у рамках свого азійського турне. Ядерна і ракетна програми КНДР стали однією із головних тем на переговорах віце-президента США із лідерами країн цього регіону.

За словами Майка Пенса, мирне ядерне роззброєння корейського півострова все ще можливе, оскільки Вашингтон налагоджує відносини із Пекіном.

Пхеньян і Вашингтон останнім часом зробили на адресу одне одного низку різких заяв. Північна Корея застерегла, що відповість на можливий ракетний удар з боку США власним ударом. Президент США Дональд Трамп, зі свого боку, знову пообіцяв "вирішити проблему" КНДР.

11 квітня Дональд Трамп заявив у інтерв'ю телеканалу Fox, що США відправляють "дуже потужну армаду" у бік Корейського півострова.

Його слова викликали хвилю реакції у Східній Азії, де запідозрили, що США готуються до превентивного удару по Північній Кореї. Проте 19 квітня з'ясувалося, що кораблі вирушили не на північ, до Японського моря, а у інший бік - до Австралії - для запланованих навчань із австралійськими військовими.

Наступного дня представники Білого дому і Пентагону уточнили, що помилки у словах Дональда Трампа не було, оскільки похід "Карла Вінсона" від самого початку планувався за маршрутом до Корейського півострова через Австралію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-