Суд у США дав російському кібершахраєві 27 років в'язниці

Суд у США дав російському кібершахраєві 27 років в'язниці

Укрінформ
Федеральний суд в Сіетлі засудив російського громадянина Романа Селезньова до 27 років позбавлення волі у справі про кібершахрайство.

Про це повідомляє BBC.

У письмовій заяві Селезньова, яке зачитав його адвокат Ігор Литвак, засуджений назвав вирок "рівносильним смертному" та "несправедливим", а також попросив допомоги у російської влади.

Його батько, депутат російської Держдуми від ЛДПР Валерій Селезньов, назвав вирок "наперед визначеним і людожерським".

Суд у Сіетлі відмовився брати до уваги свідчення Селезньова. Суддя Річард Джонс пояснив, що зізнання вже після вердикту присяжних "не відповідало очікуванням суду". Прокурори підкреслюють, що росіянин до суду відмовлявся співпрацювати зі слідством, а після не став видавати своїх спільників.

Американські прокурори також нагадують, що звинувачення, висунуті проти росіянина, передбачають тюремний термін аж до довічного, тому 27 років – доволі м'яке покарання, з урахуванням того, що Селезньова можуть випустити достроково за зразкову поведінку.

Як повідомляв Укрінформ, у 2014 році на Мальдівських островах був затриманий агентами Секретної служби США Роман Селезньов - син депутата Держдуми від ЛДПР Валерія Селезньова. Після цього його доставили в США. За версією слідства, Селезньов завдав збитків у розмірі 170 мільйонів доларів. На комп'ютері Селезньова знайшли 1,7 мільйони викрадених номерів кредитних карток.

Присяжні в серпні 2016 року винесли вердикт "винен" за 38 з 40 пунктів звинувачення. Росіянина звинувачують за п'ятьма статтями: кібершахрайство, умисне заподіяння шкоди захищеним комп'ютерам, отримання інформації з захищеного комп'ютера, зберігання більше ніж 15 недозволених засобів для доступу до захищених комп'ютерних мереж, розкрадання персональної інформації при обтяжуючих обставинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-