У Німеччині з нерозумінням сприйняли страту в'язня в американському штаті Арканзас

У Німеччині з нерозумінням сприйняли страту в'язня в американському штаті Арканзас

Укрінформ
Берлін із занепокоєнням і нерозумінням сприйняв повідомлення про приведення у виконання страти в американському штаті Арканзас.

Позицію ФРН висловив офіційний глава МЗС країни Мартін Шефер, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«З серйозним занепокоєнням сприйняли ми повідомлення про приведення у виконання першого з кількох смертних вироків», - сказав Шефер.

Він повідомив, що Німеччина разом з партнерами по ЄС звернулися з письмовим зверненням до губернатора Арканзасу з проханням, щоб смертні вироки вісьмом в'язням були замінені іншою мірою покарання. Посол ФРН відправив окремого листа, на який поки що немає відповіді.

У Берліні засмучені, що йдеться про країну, з якою його пов'язують тісні дружні і партнерські відносини.

«Для нас смертний вирок - нелюдяна і жорстока форма покарання; і ми не припинимо в нашому спілкуванні зі США спроб довести ці наші цінності і наше переконання та розуміння правової держави, разом з європейськими партнерами в рамках ООН домагатимемося скасування», - додав дипломат.

Окремо він звернув увагу на те, що німцям і європейцям «дуже важко зрозуміти», як взагалі можна використовувати для умертвіння людей ліки, які покликані виліковувати, і привід для скасування страти на підставі того, що термін дії препаратів закінчився, назвав «дуже сумнівним» з моральної точки зору.

Як повідомлялося, Верховний суд штату Арканзас 21 квітня уперше за 12 років стратив засудженого за вбивство Леделла Лі, який став першим з восьми засуджених у штаті до страти. Її спочатку планувалося здійснити протягом 11 днів, проте суди штату зупинили чотири з цих страт на підставі того, що у речовини для смертельної ін'єкції закінчувався термін придатності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-