Екс-кандидат у президенти Молдови вибачився перед виборцями

Екс-кандидат у президенти Молдови вибачився перед виборцями

Укрінформ
Колишній кандидат в президенти Молдови від проросійської «Нашої партії» журналіст Дмитро Чубашенко вибачився перед виборцями за те, що закликав їх у другому турі президентських виборів голосувати за Ігоря Додона.

Про це він заявив в ефірі одного з молдавських телеканалів.

«Користуючись нагодою, хочу попросити вибачення у виборців, яких я закликав голосувати у другому турі за кандидата від Партії соціалістів Ігоря Додона. Ми вибрали тоді кандидатуру Додона як менше зло і розцінювали наш вибір як шанс зруйнувати систему захопленої держави. Держави, захопленої Плахотнюком (Влад Плахотнюк – лідер правлячої в Молдові Демпартії. - ред.). Однак наші очікування не виправдалися», - заявив Чубашенко.

Представники «Нашої партії» висловлюють своє невдоволення тим, що Ігор Додон не наполіг на збереженні існуючої пропорційної системи парламентських виборів, а висунув ініціативу про запровадження змішаної системи.

У першому турі президентських виборів у листопаді 2016 року за кандидатуру Дмитра Чубашенка проголосували 6% виборців. Кандидат у президенти вибув з подальшої боротьби, зайнявши лише третє місце (друге місце посіла лідер партії "Дія і солідарність" Майя Санду). У другому турі Чубашенко закликав виборців голосувати за кандидатуру Ігоря Додона, що допомогло колишньому лідеру Партії соціалістів здобути перемогу на президентських виборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-