США підтвердили ліквідацію близького соратника лідера ІДІЛ

США підтвердили ліквідацію близького соратника лідера ІДІЛ

Укрінформ
Внаслідок успішно проведеної операції силами США в Сирії, успішно ліквідований високопоставлений оперативник ІДІЛ Абу Бакр аль-Узбекі, який був близьким до ватажка ІД аль-Багдаді.

Про це повідомив у п'ятницю речник Центрального командування сил США полковник Джон Томас, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Абу Бакр аль-Узбекі, оперативник ІДІЛ, був знищений силами США під час військової операції", - зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що аль-Узбекі був "близьким соратником так званого халіфа Ісламської держави Абу Бакр аль-Багдаді". Операція була проведена 6 квітня в сирійському містечку Меядін, неподалік від міста Дейр-ез-Зор.

"Аль-Узбекі сприяв надходженню до угруповання ІДІЛ іноземних терористичних бойовиків та фінансів", - зауважив речник Центрального командування. Ліквідований терорист також брав участь у плануванні атак ІДІЛ на території інших держав, у тому числі нападу на нічний клуб в Стамбулі перед Новим роком, жертвами якого стали 39 мирних жителів.

У Центральному командуванні пообіцяли продовжувати докладати зусиль проти ІДІЛ та інших терористичних організацій, що діють в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-