Канаді загрожують російські кібератаки - Безан

Канаді загрожують російські кібератаки - Безан

Укрінформ
Канада вкрай занепокоєна через загрозу російського кібернападу та втручання у внутрішні демократичні процеси.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан.

"Спецслужби та влада Канади досить занепокоєні через дії Росії, причому не лише стосовно пропаганди, а й щодо їхніх намагань втрутитися у наші демократичні процеси", - сказав Безан.

При цьому він визнав, що переконливих доказів впливу зовнішніх гравців на волевиявлення канадців немає. "Мені невідомо про які-небудь докази їхнього втручання у наші останні вибори, утім нам треба бути дуже пильними", - зазначив політик.

Безан закликав спецслужби не допустити повторення у Канаді ситуації, що склалася у США після президентських виборів. "Подивіться на фіаско у США - Канаді не потрібно такого! Нам не треба, аби люди сумнівалися у нашій демократії і думали, чи не впливала на неї якась держава з іншого кінця світу", - наголосив тіньовий міністр.

Як відомо, у січні американські спецслужби розсекретили і оприлюднили спільний звіт про втручання РФ у виборчу кампанію в США. Американські розвідники дійшли згоди щодо того, що російське вище керівництво, включаючи президента Володимира Путіна, особисто причетне до кампанії з незаконного впливу на хід президентських виборів в США з метою завдати шкоди шансам Гілларі Клінтон на обрання президентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-