У Сирії загинув військовий радник РФ з Сімферополя

У Сирії загинув військовий радник РФ з Сімферополя

Укрінформ
Міноборони РФ підтвердило інформацію щодо загибелі у Сирії військового радника майора Сергія Бордова, але спростувало повідомлення ЗМІ про ще двох вбитих військовослужбовців.

Про це передає "Радіо Свобода".

За даними російського оборонного відомства, майор Бодров був військовим радником і займався підготовкою одного з підрозділів сирійських урядових військ. Він загинув під час нападу повстанців на військовий гарнізон армії Асада.

20 квітня агентство Reuters повідомило про загибель Сергія Бордова, назвавши його майором російської морської піхоти із Сімферополя.

Агентство послалося на його колишнього товариша по службі В’ячеслава Павлюченка і джерело, близьке до Чорноморського флоту Росії. За словами Павлюченка, разом з майором під час обстрілу загинули один російський солдат і двоє сирійських.

За даними Міноборони Росії, всього від початку операції у Сирії, з вересня 2015 року, тут загинули близько 30 російських військових. Проте, згідно із зібраними Reuters матеріалами, втрати російської сторони, включаючи найманців приватних військових компаній, набагато вищі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-