У Москві заарештували брата ймовірного організатора пітерського теракту

У Москві заарештували брата ймовірного організатора пітерського теракту

Укрінформ
Заарештовано Акрама Азімова, брата ймовірного організатора теракту в метро Петербурга 3 квітня. 

Про це повідомляє телеканал "Дождь" з посиланням на прес-секретаря суду Юнону Царьову. 

"Басманний суд Москви заарештував Акрама Азімова, брата ймовірного організатора теракту в метро Петербурга 3 квітня", - йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що під час засідання суду Азімов заявив про свою невинуватість. За словами його адвоката, Азімов не знав, що його дії пов'язані з терактом. Однак за словами слідчого, який представляв в суді сторону обвинувачення, під час допиту Акрам Азімов зізнався, що він, як і його брат Аброр Азімов, причетні до вибуху в метро Петербурга.

Про затримання Акрама Азімова стало відомо напередодні. Він виявився старшим братом Аброра Азімова, затриманого ФСБ 17 квітня за підозрою в організації вибуху в метро Петербурга. Як стверджують родичі затриманих, брати Азімови виявилися «жертвами обставин», а до теракту непричетні.

За словами матері затриманих, відео затримання одного з її синів, Акрама, - це постановка. Вона пояснила це тим, що за день до події чоловіка прооперували в міській лікарні в місті Ош, а вже наступного дня ФСБ повідомила про його затримання в Москві. «У нього не було грошей на квиток (в Москву), не було паспорта. Це явна постановка, я хочу справедливості», - заявила Азімова.

Теракт в метро Петербурга відбувся 3 квітня. Його жертвами стали 15 осіб, в їх числі терорист-смертник, який активував вибуховий пристрій у вагоні метро, коли він перебував на перегоні між станціями «Сінна площа» та «Технологічний інститут». У результаті теракту постраждали більш як 50 осіб.

Раніше сьогодні, 20 квітня, глава ФСБ Олександр Бортніков заявив, що відомство встановило замовника теракту в метро Петербурга. Подробиці він не уточнив, наголосивши, що про це ФСБ «повідомить додатково».

Фото: @kononenkome 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-