У редакцію російської

У редакцію російської "Нової газети" надіслали другий конверт із порошком

Фото
Укрінформ
У пошті редакції "Нової газети" виявили другий конверт із порошком невідомого походження. Він так само, як і попередній, адресований керівництву газети.

Про це повідомляється на сайті видання.

"Зараз у приміщенні редакції працюють оперативні служби МНС і поліції. Після вилучення конверта його віддадуть на експертизу, результати якої повинні бути відомі через тиждень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 квітня близько 11 ранку в редакцію "Нової газети" надійшов конверт з написом "Грозний" без докладної зворотної адреси на ім'я керівництва газети. Всередині конверта виявили білий порошок невідомого походження. Співробітники редакції викликали оперативні служби, виявилося, що вміст конверта не небезпечний, проте точні дані про речовини будуть відомі лише після експертизи.

Раніше, 13 квітня, "Нова газета" опублікувала заяву у зв'язку з відкритими погрозами, що прозвучали на адресу редакції. Після виходу двох матеріалів про переслідування, тортури і вбивства жителів Чечні, підозрюваних у гомосексуальних зв'язках, в центральній мечеті Грозного пройшли екстрені збори представників 24 чеченських вирдів, ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки. За результатами цієї наради була прийнята резолюція, другий пункт якої редакція сприймає як заклик до розправи над журналістами.

Слідчий комітет Росії 17 квітня заявив про початок перевірки інформації про погрози журналістам "Нової газети".

Фото: novayagazeta.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-