Батальйон НАТО приступає до бойової служби в Естонії

Батальйон НАТО приступає до бойової служби в Естонії

Укрінформ
В Естонії сьогодні, 20 квітня, приступить до бойової служби батальйон НАТО, у зв'язку з чим відбудеться урочиста церемонія за участю керівництва країни.

Про це пише "Інтерфакс".

До складу батальйону НАТО входить близько 1200 військовослужбовців з країн НАТО, в тому числі понад 800 з Великобританії і більше 300 з Франції. На озброєнні британського контингенту танки Challenger 2, бойові машини піхоти Warrior, самохідні гаубиці AS90 і бронемашини.

У французького контингенту бойова техніка представлена танками Leclerc, бойовими машинами піхоти VBCI і бронемашинами VAB, повідомили в прес-службі Сил оборони Естонії. Військові з Франції через три місяці змінять данці. Всього ж французькі військові прослужать в Естонії вісім місяців.

Батальонная бойова група НАТО розмістилася у військовому містечку в Тапа і буде взаємодіяти з 1-ю бригадою сил оборони Естонії. Керуватиме батальйоном Великобританія.

Нагадаємо: на саміті НАТО у Варшаві в липні 2016 року також було прийнято рішення розмістити чотири батальйони в Польщі, Литві, Латвії та Естонії в 2017 році. Німеччина керує батальйоном в Литві, США - в Польщі, Великобританія - в Естонії, а канадці - в Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-