Молдавські соціалісти погрожують влаштувати бойкот виборам у Парламент-2018

Молдавські соціалісти погрожують влаштувати бойкот виборам у Парламент-2018

Укрінформ
Партія соціалістів Республіки Молдова закликає інші політичні сили бойкотувати парламентські вибори 2018 року, якщо правляча коаліція ухвалить закон про перехід країни від пропорційної до мажоритарної системи виборів.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі соціалістів, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Партія соціалістів закликає Євросоюз і міжнародні організації впливати (в силу своїх можливостей) на Демократичну партію з тим, щоб перешкодити введенню в Молдові мажоритарної системи виборів. Ми доводимо до Вашого відома, що у разі прийняття цього закону, Партія соціалістів залишає за собою право будь-якими засобами бойкотувати майбутні в 2018 році парламентські вибори», - йдеться в прес-релізі.

Аналогічну думку на своїй сторінці в Facebook висловив і президент Молдови Ігор Додон.

Раніше правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією виступила з ініціативою про перехід від пропорційної до мажоритарної системи парламентських виборів. Найближчим часом законопроект повинен бути поданий до парламенту для обговорення.

Президент Ігор Додон, в свою чергу, висунув альтернативний законопроект про перехід до змішаної системи виборів, а Партія соціалістів вже зареєструвала документ у парламенті.

В даний час вибори в Молдові проходять за пропорційною системою (за партійними списками).

Чергові парламентські вибори в Молдові заплановані на осінь 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-