Twitter перенесе до РФ персональні дані росіян

Twitter перенесе до РФ персональні дані росіян

Укрінформ
Роскомнагляд оголосив, що компанія Twitter зараз уточнює, яким чином і які бази з персональними даними росіян перенесе до Росії до середини 2018 року.

Про це повідомляється на сайті російського відомства.

"Ми знаходимося в процесі визначення, яка інформація про російських громадян/організації, залучена в комерційні відносини Twitter в Росії, може бути виділена для зберігання в Російській Федерації. Ми вважаємо, що будемо спроможні направити ці комерційні дані до Росії до середини 2018 року і повідомити Вам про це до даного терміну", - повідомив Роскомнагляду представник Twitter Шинейд Максуїні.

Раніше в Роскомнагляді відзначали, що набір даних, які вимагає у своїй користувальницькій угоді Twitter, дозволяє ідентифікувати людину, а отже, ця інформація потрапляє під закон про зберігання персональних даних.

Закон про зберігання персональних даних росіян в Росії діє з вересня 2015 року. Він зобов'язує компанії зберігати й обробляти персональні дані громадян Росії на території країни. В іншому випадку Роскомнагляд може заблокувати доступ до онлайн-ресурсів. У 2016 році в Росії вперше заблокували найбільшу зарубіжну соціальну мережу LinkedIn. Суд визнав її порушником закону про персональні дані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-