В ОБСЄ кажуть, що турецька влада не хоче розслідувати порушення на референдумі

В ОБСЄ кажуть, що турецька влада не хоче розслідувати порушення на референдумі

Укрінформ
Влада Туреччини відмовляється співпрацювати зі спостерігачами щодо розслідування заявлених порушень на нещодавньому референдумі. Найімовірнішим чинником фальсифікації були непроштамповані конверти з бюлетенями.

Про це сказав Міхаель Лінк, який очолює Бюро демократичних інститутів та прав людини при ОБСЄ, інформує у середу DW.

"Про співпрацю, на жаль, не може бути мови", - сказав він.

Лінк звернув увагу на жорстке відкидання турецьким центрвиборчкомом повідомлень про порушення, а також на подовження дії надзвичайного стану в країні. У відповідь на звинувачення спостерігачів в упередженості Лінк наголосив: "Офіційно заявлені сумніви у нашій нейтральності є однозначно політично вмотивованими".

Головним чинником, який міг вплинути на результати референдуму, Лінк назвав врахування центрвиборчкомом конвертів з бюлетенями, на яких було відсутнє передбачене законом маркування. Це було "порушенням турецького законодавства", зазначив він.

Раніше представники Ради Європи оцінили можливий масштаб фальсифікацій, пов'язаний з урахуванням неофіційних конвертів з бюлетенями, у 2,5 млн голосів.

Як повідомлялося, спостерігачі ОБСЄ та Ради Європи раніше заявили, що референдум щодо посилення влади президента в Туреччині відбувся за відсутності рівних умов для агітації прихильниками й супротивниками змін, та зазначили, що голосування не відповідало стандартам Ради Європи. Міністерство закордонних справ Туреччини відкинуло звинувачення та засудило спостерігачів за упередженість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-