Запобігання теракту у Франції: поліція розкрила деталі спецоперації

Запобігання теракту у Франції: поліція розкрила деталі спецоперації

Укрінформ
При обшуку двох підозрюваних чоловіків, які готували теракт у Франції найближчими днями, було виявлено зброю та різні матеріали для виготовлення бомби. Крім того, раніше вони відбували термін у в'язниці, де були радикалізовані.

Про це повідомляє RFI.

"Глава МВС повідомив, що у будинку, де сталося затримання, проходить обшук. Поліція виявила вогнепальну зброю і матеріали для виготовлення вибухівки", - йдеться у повідомленні.

Затримання, як повідомляє Le Monde, сталося у рамках відкритого в Парижі розслідування за фактом "створення злочинного терористичного співтовариства".

Джерело газети в поліції розповіло, що підозрюваних розшукували "з кінця попереднього тижня". Раніше вони сиділи у в'язниці, де були "радикалізовані", заявив, у свою чергу, міністр внутрішніх справ Франції Маттіас Фекль.

Раніше поліція відправляла їхні фотографії усім кандидатам у президенти Франції. Le Figaro повідомляє, що раніше у четвер, 13 квітня, фотографії цих людей були розіслані до штабів усіх кандидатів у президенти Франції. Цю інформацію газеті вже підтвердили в штабах Емманюеля Макрона, Марін Ле Пен і Франсуа Фійона.

Джерело з команди Франсуа Фійона заявило газеті, що підозрювані були затримані завдяки інформації, яку французьким розвідникам передали британські колеги.

Як повідомлялося раніше, двоє чоловіків (1987 і 1993 рр. народження) були затримані вранці у вівторок в ході операції, проведеної співробітниками Генеральної дирекції внутрішньої безпеки Франції (DGSI) і поліцейського спецназу RAID.

Раніше у неділю, 16 квітня, газета Journal du dimanche розповіла про те, що внутрішня розвідка DGSI попередила кандидатів у президенти Франції про можливість здійснення терактів перед виборами.

Перший тур виборів повинен пройти у найближчу неділю, 23 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-