Прем’єра Іспанії викликали в суд для свідчень у справі про корупцію

Прем’єра Іспанії викликали в суд для свідчень у справі про корупцію

Укрінформ
Прем’єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя викликали до суду для надання свідчень в одній з найбільш гучних корупційних справ в Іспанії - так званій "справі Гюртель".

Про це повідомляє Reuters

"Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой був викликаний до суду як свідок його правлячої партії "Народна партія" (НП)", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, у січні 2013 року стало відомо про рахунки іспанського політика і колишнього члена "Народної партії" Луїса Барсенаса в Швейцарії на суму 22 млн євро. Барсенас стверджує, що ці кошти не мають відношення до партії, а були накопичені у результаті продажу ним творів мистецтва. El Pais і El Mundo опублікували інформацію про подвійну бухгалтерію в "Народній партії" і нелегальні внески від підприємців, які розподілялися як винагорода між лідерами "Народної партії", серед яких у записах від руки Барсенаса згадуються голова уряду Маріано Рахой і генеральний секретар партії Марія Долорес де Коспедаль.

До корупційного скандалу причетні більше 30 підозрюваних. Передбачається, що колишні представники НП укладали договори з державними компаніями, а потім привласнювали частину виділених коштів.

Цей скандал, відомий як «справа Гюртель», зобов'язаний своєю назвою головному підозрюваному - бізнесменові Франсиско Корреа, який, як передбачається, виступав у ролі посередника між держкомпаніями і чиновниками з НП. В іспанській мові «Корреа» (correa) означає «ремінь», що по-німецьки звучить як «Гюртель» (gurtel).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-