ООН: Мосул залишили майже 500 тисяч жителів

ООН: Мосул залишили майже 500 тисяч жителів

Заява
Укрінформ
Управління з координації гуманітарної діяльності (УКГД) ООН у понеділок опублікувало заяву, згідно з якою близько 500 тисяч мирних жителів були змушені залишити свої будинки в іракському Мосулі з жовтня 2016 року.

Про це повідомляє Сіньхуа.

В ООН нагадали, що відлік робився з початку операції урядових військ по звільненню міста від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД).

"Коли почалися бойові дії, найгірший наш сценарій передбачав, що до одного мільйона цивільних осіб можуть залишити Мосул. Вже втекли 493 тис. осіб, не взявши з собою практично нічого", - наводяться в заяві слова координатора ООН з гуманітарних питань в Іраку Ліз Гранде.

Вона також зазначила, що з початку військової операції близько 1,9 млн мирних жителів були врятовані, гуманітарні організації надають їм продукти харчування, воду, намети і надають медичну допомогу.

За оцінками ООН, в даний час близько 500 тис. цивільних осіб залишаються в контрольованих ІД районах у західній частині Мосула.

У червні 2014 року ІД захопила друге найбільше місто Іраку Мосул. У жовтні 2016 року урядові війська країни почали наступ на Мосул, у січні 2017 року було оголошено про звільнення його східної частини. 19 лютого прем'єр-міністр Іраку Хейдар аль-Абаді оголосив про початок військової операції по звільненню західної частини Мосула. На даний момент 70% її вже звільнено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-