Росія і Китай послали кораблі шпигувати за американським авіаносцем - ЗМІ

Росія і Китай послали кораблі шпигувати за американським авіаносцем - ЗМІ

Укрінформ
Китай і Росія направили розвідувальні кораблі для спостереження за американським атомним авіаносцем "Карл Вінсон", який рухається в напрямку Корейського півострова.

Про це повідомило агентство AP із посиланням на "численні джерела в японському уряді.

Передбачається, що Китай і РФ прагнуть відстежити маневри США, які не виключають воєнних дій проти КНДР. Однією з цілей відправки розвідувальних кораблів може бути попереджувальний сигнал на адресу Вашингтона, пише далі агентство. Раніше в Пекіні та Москві висловили стурбованість жорсткою позицією американських властей із північнокорейського питання.

17 квітня віце-президент США Майк Пенс відвідав військову базу "Кемп Боніфас" поблизу демілітаризованої зони, що розділяє Північну і Південну Кореї. Пенс перебуває у Південній Кореї в рамках десятиденної поїздки Азією. У "Кемп Боніфас" віце-президент США провів брифінг з американськими військовослужбовцями. Черговий ракетний запуск, проведений напередодні Пхеньяном, Пенс назвав "провокацією".

Раніше, 16 квітня, президент США Дональд Трамп у своєму профілі в соцмережі Twitter повідомив, що США і Китай співпрацюють з північнокорейського питання. "Навіщо мені називати Китай валютним маніпулятором, якщо вони працюють із нами над проблемою Північної Кореї? Подивимося, що буде!" - написав Трамп.

Фото: picture-alliance/Zumapress/M. Brown

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-