В Ізраїлі помер рабин - жертва розбійного нападу в Житомирі

В Ізраїлі помер рабин - жертва розбійного нападу в Житомирі

Укрінформ
В Ізраїлі помер 64-річний рабин руху "Хабад" Менахем Мендель Дейч, якого у жовтні 2016 року було жорстоко побито на вокзалі Житомира.

У неділю, 16 квітня, має відбутися його похорон в Єрусалимі, повідомляє "Німецька хвиля"

“Мендель Дейч довгий час був дипломатичним представником руху "Хабад" у Франції. Крім ізраїльського, у нього було також французьке громадянство. Напад на рабина стався в ніч на 7 жовтня 2016 року - через два дні після його приїзду в Україну. Його було побито і пограбовано неподалік житомирського вокзалу. Постраждалого доставили в місцеву лікарню з черепно-мозковою травмою та забоями головного мозку, а потім після операції відправили на лікування в Ізраїль. Там його стан погіршився і він впав у кому", - йдеться в повідомленні.

В Україні за цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею "Розбій". Правоохоронці 16 жовтня затримали чотирьох осіб: двох чоловіків 21 і 40 років, а також двох дівчат віком 13 і 16 років. Чоловікам було пред'явлено обвинувачення в розбої. За попередньою версією, підозрювані випадково зустріли рабина і після нетривалої розмови між ними зав'язалася сварка, результатом якої і став розбійний напад. Злочинці вкрали у рабина мобільний телефон та велику суму грошей.

Сайт руху "Хабад" в повідомленні про смерть рабина передрукував статтю ізраїльського видання Arutz Sheva, в якій йдеться про антисемітський характер нападу. Однак родич Менделя Дейча заявив агентству dpa, що мова йде про звичайний розбій. Крім того, ще торік у жовтні, відразу після нападу, головний рабин Житомира і Західної України Шломо Вільгельм оприлюднив офіційну заяву, в якій акцентував на відсутності антисемітських ознак цієї атаки.

Фото: picture-alliance/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-