У США заарештовано 13 людей внаслідок сутичок на демонстрації проти Трампа

У США заарештовано 13 людей внаслідок сутичок на демонстрації проти Трампа

Фото
Укрінформ
Зіткнення прихильників та противників президента Трампа в суботу в штаті Каліфорнія призвела до масових бійок та арештів учасників акцій.

Про це повідомляє CNN.

"Щонайменше, 13 осіб заарештовано внаслідок зіткнень у суботу прихильників Трампа і анти-Трампівських протестувальники в парку міста Берклі, штат Каліфорнія", - йдеться в заяві місцевої поліції.

Як зазначили правоохоронці, відбулася "велика кількість сутичок" із застосуванням феєрверків, які були спрямовані в натовп. Крім того, учасники акцій масово застосовували перцевий газ. Загалом, як зазначили в поліції, йдеться про сотні людей, залучених у протистоянні в Берклі.

Правоохоронці також повідомили про конфіскацію заборонених предметів, включаючи ножі й електрошокери.

Оприлюднені відео та фото зафіксували масові бійки та травмування людей. Крім того, видно, як чоловіки з закритими обличчями, на кшталт "тітушек", розпилюють у натовп невідомі аерозолі, схожі на балончики зі сльозогінним газом.

Як повідомляв Укрінформ, протести в суботу пройшли в десятках міст по всій території Сполучених Штатів з вимогами оприлюднення президентом Трампом податкових декларацій. Водночас, на демонстрації в Берклі протестувальники також виступали проти натиску на свободу слова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-