У Трампа відтепер вирішили засекретити імена гостей Білого дому

У Трампа відтепер вирішили засекретити імена гостей Білого дому

Укрінформ
Попри давню практику, яка існувала принаймні останні роки президентства Барака Обами, в адміністрації Дональда Трампа в п'ятницю відмовились добровільно розкривати списки відвідувачів Білого дому.

Це спричинило хвилю критики на адресу команди Трампа зі звинуваченнями приховати зв'язки з бізнесом і лобістами, пише The Washington Post.

"Адміністрація Трампа оголосила в п'ятницю, що більше не слідуватиме політиці екс-президента США Барака Обами щодо добровільного оприлюднення імен більшості відвідувачів комплексу Білого дому", - пише газета із посиланням на офіційну заяву представника адміністрації.

Таке рішення обгрунтовується "серйозною загрозою національній безпеці й недоторканності приватного життя".

У відповідь політичні опоненти вже звинуватили команду президента в тому, що вона хоче щось приховати. Зокрема, за словами критиків, така засекреченість дозволить великим донорам, лобістам та особам з власними інтересами мати вплив на Білий дім.

Заява нинішньої адміністрації, яка й так опинилася під знаком запитання щодо прозорості її дій, свідчить про значне відхилення політики Білого дому. За часів Барака Обами, його офіс оприлюднив імена майже 6 млн відвідувачів, в тому числі, десятка лобістів.

Відповідно до нової політики, офіс Білого дому тепер прийматиме рішення, чи розкривати імена відвідувачів, які прийшли на зустріч з президентом, віце-президентом та високопоставленими членами адміністрації, щонайменше в короткостроковій перспективі. Згідно з законодавством, значна частина цієї інформації все одно повинна стати доступною для громадські, однак... через кілька років, коли Трамп залишить пост президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-