У Арканзасі планують стратити одразу 7 в'язнів за два тижні

У Арканзасі планують стратити одразу 7 в'язнів за два тижні

Укрінформ
Влада американського штату Арканзас винесла рішення про страту одразу сімох засуджених протягом двох наступних тижнів через завершення терміну придатності препарату, який використовується для виконання вироків. 

Про це йдеться в матеріалі американського телеканалу CBS News

"Якщо штат Арканзас слідуватиме винесеному рішенню, семеро засуджених вбивць будуть страчені до кінця квітня", - йдеться в повідомленні. 

Минулого тижня Рада штату з питань умовно-дострокового звільнення розглянула кілька справ щодо помилування, водночас винесла рішення щодо виконання п'яти страт. Ще двоє ув'язнених відмовилися оскаржувати рішення суду про вищу міру. 

Зазначається, що причиною такого поспіху є завершення придатності медичного препарату "Мідазолам". 

Адвокати засуджених звернулися до федерального суду для того, щоб той вирішив, чи потрібно так поспішати у виконанні вироку, прив'язуючись до планового використання спірного препарату. У США використання цього препарату вважається суперечливим після того, як у 2014 році засуджений до смертної кари понад 40 хвилин залишався при свідомості після ін'єкції і помер болісною смертю. Це викликало осуд серед правозахисників, які вимагають заборонити застосування "Мідазоламу" для страт засуджених. Суд має прийняти рішення в п'ятницю. Перші дві страти заплановані на понеділок, зазначає телеканал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-