Китай скасовує авіарейси до Пхеньяна на тлі загострення між США та КНДР

Китай скасовує авіарейси до Пхеньяна на тлі загострення між США та КНДР

Укрінформ
Авіакомпанія Air China - єдиний закордонний перевізник, який регулярно здійснює комерційні рейси до Північної Кореї, - скасовує з понеділка, 17 квітня, авіасполучення між Пекіном і Пхеньяном.

Про це у п'ятницю повідомляє DW з посилання на сайт китайського державного телеканалу CCTV.

"Рейси між столицями двох держав, які Air China здійснює тричі на тиждень, і раніше неодноразово скасовувалися у зв'язку з браком пасажирів та погодними умовами. Таким чином єдиним авіаперевізником, який здійснюватиме авіаперевезення в КНДР, залишиться північнокорейська авіакомпанія Air Koryo", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що новина про скасування рейсів Air China з'явилася на тлі зростання напруження між КНДР та США.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Китаю Ван Ї закликав Північну Корею та США не вдаватися до провокацій, які можуть спричинити незворотні наслідки.

Раніше заступник глави МЗС КНДР Хан Сон Рел у п'ятницю наголосив, що його країна готова завдати превентивного удару у відповідь на маневри американських сил. Він пригрозив, що Пхеньян "вже має у своїх руках потужні ядерні засоби стримування".

13 квітня американський телеканал NBC News з посиланням на джерела в американських розвідувальних структурах повідомив, що США готові здійснити попереджувальний удар по КНДР у разі, якщо стане очевидно, що Північна Корея готує нові випробування ядерної зброї. За даними телеканалу, США дислокували два есмінці на відстані приблизно 500 кілометрів від узбережжя КНДР, які оснащені крилатими ракетами "Томагавк".

Фото: ©Mickael Castaing

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-