У Росії “непокірному” Мальцеву дали 15 діб

У Росії “непокірному” Мальцеву дали 15 діб

Укрінформ
Тверський суд Москви засудив російського опозиціонера Вячеслава Мальцева до 15 діб арешту за непокору вимозі співробітника поліції на акції протесту 26 березня.

Про це повідомляє "Дождь".

Як відомо, Мальцева затримали 13 квітня у Саратові. Силовики випиляли двері його квартири і розпочали обшук, причому слідчий відмовився викликати незалежних свідків, про що просила дружина Мальцева. За інформацією російського сайту «ОВД-Инфо», обшуки пройшли також у двох соратників Мальцева. Після затримання у опозиціонера стався серцевий напад, і до Москви, у ВВС «Лужники» він доставлявся під наглядом лікарів.

Обшуки у Мальцева та його затримання відбувалися у рамках кримінальної справи про застосування насильства до співробітника поліції на неузгодженій акції протесту в Москві 26 березня. Проте пізніше Слідчий комітет РФ повідомив, що у цій справі затримано чотири особи, і Мальцева серед них не було.

Мальцев є колишнім кандидатом у депутати Державної думи Росії від Партії народної свободи(ПАРНАС). На дебатах в ефірі центральних російських каналів він закликав до імпічменту президента Володимира Путіна. Мальцев також відомий тим, що пропагує ідею російської "революції 05.11.2017".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-