Експерти OPCW їдуть розслідувати хіматаку в Ідлібі

Експерти OPCW їдуть розслідувати хіматаку в Ідлібі

Укрінформ
Група експертів Організації із заборони хімічної зброї (OPCW) була направлена до Туреччини для збору зразків в рамках розслідування атаки із застосуванням хімічної зброї в сусідній Сирії. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерела.

"Місія з пошуку фактів була направлена Організацією із заборони хімічної зброї в Гаазі з метою зібрати біологічні зразки та взяти інтерв'ю у тих, хто вижив", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що місія визначатиме, чи було використано хімічну зброю, однак вона не уповноважена висувати звинувачення.

Як очікується, результати досліджень мають бути готові протягом 3-4 тижнів та будуть долучені до результатів спільного розслідування ООН-OPCW з виявлення осіб або установ, відповідальних за використання хімічної зброї.

Раніше патологоанатомічна експертиза тіл трьох сирійців, доставлених у турецьку Адану з Ідліба, підтвердила факт застосування хімічної зброї режимом Асада.

У результаті застосування режимом Асада хімічної зброї в населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб загинули близько 100 мирних жителів, а також сотні постраждали.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-