Трамп закликав якнайшвидше покласти край війні в Сирії

Трамп закликав якнайшвидше покласти край війні в Сирії

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп закликав якнайшвидше покласти край війні в Сирії.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції у Вашингтоні з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, передає "Радіо Свобода".

«Настав час покласти край цій жорстокій громадянській війні, перемогти терористів і дати можливість біженцям повернутися додому», – переконаний американський лідер.

Він подякував союзникам у НАТО за підтримку позиції США щодо Сирії і закликав співпрацювати разом, щоб «подолати катастрофу» в цій країні.

«Жахливе вбивство невинних цивільних людей хімічною зброєю, включно з варварськими вбивствами безпорадних дітей і немовлят, має рішуче відкинути кожна країна, яка цінує людське життя», – заявив він про події в Сирії.

Трамп також заявив, що нині США зовсім не мають злагоди з Росією, що американсько-російські відносини перебувають «на найнижчому рівні за всі часи», однак відзначив, що переговори державного секретаря Рекса Тіллерсона в Москві відбулися «краще, ніж очікували».

Трамп також заявив, що вже не вважає союз НАТО застарілим – таку думку він висловлював свого часу раніше. За його словами, НАТО є «твердинею міжнародного миру й безпеки», але європейські члени союзу «мають платити належне».

Нагадаємо: напередодні цієї прес-конференції президента США Росія ветувала в ООН резолюцію Ради безпеки, що мала закликати до незалежного розслідування повітряного удару з застосуванням хімічної зброї проти цивільного населення сирійському Хан-Шейхуні на початку минулого тижня, внаслідок якого загинули майже 90 людей і сотні були поранені.

Резолюція також містила вимогу до влади Сирії співпрацювати в цьому розслідуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-