Еро обурений візитом сирійського дипломата до центру РФ у Парижі

Еро обурений візитом сирійського дипломата до центру РФ у Парижі

Укрінформ
Глава МЗС Франції Жан-Марк Еро висловив обурення діями трьох французьких депутатів, які запросили заступника міністра Сирії Аймана Суссана на колоквіум до Парижу.

Про це повідомляє RFI.

"Після підлої хімічної атаки депутати з партії "Республіканці" запросили заступника міністра закордонних справ Асада в Париж, в російський культурний центр. Я обурений", - написав на своїй сторінці в Твітері глава МЗС Франції Жан-Марк Еро.

Зустріч під назвою "Сирія: драма, яка не може тривати" пройшла 11 квітня в Російському духовно-культурному центрі на набережній Бранлі, через тиждень після передбачуваної хімічної атаки в сирійському Ідлібі.

Колоквіум в Російському духовно-культурному центрі організував правий депутат Тьєррі Маріані. В організації зустрічі також взяли участь депутат від партії "Республіканці" Ніколя Дюїк і соціаліст Жерар Бат, що очолює групу "Франція - Сирія". Все троє їздили до Сирії, двоє правих парламентарів навіть зустрічалися з Башаром Асадом в січні цього року.

Рішення провести зустріч в російському центрі було прийняте не випадково. Спочатку колоквіум було заплановано два місяці тому у будівлі Нацзборів. "Але після того, як минулого тижня було скасовано зустріч сирійського замміністра закордонних справ у Брюсселі (у Європарламенті – ред.), у мене було передчуття, що колоквіум в Нацзборах теж було скасовано. Тому він пройшов в російському культурному центрі Парижу", - цитує депутата Тьєррі Маріані агентство France-Presse.

Минулого тижня глава Європарламенту Антоніо Таяні назвав "недоречною" організацію зустрічі з сирійським замміністра закордонних справ у будівлі Європарламенту за ініціативою іспанського депутата Хав'єра Коусо Пермуї від партії "Європейські об'єднані ліві".

4 квітня в результаті передбачуваного бомбардування хімічними боєприпасами селища Хан-Шейхун в провінції Ідліб загинуло більше 70 осіб. США і європейські країни поклали відповідальність на сирійську владу, яка у свою чергу відкинула причетність до інциденту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-