Судді у справі Фійона та журналісти отримали листи з погрозами - ЗМІ

Судді у справі Фійона та журналісти отримали листи з погрозами - ЗМІ

Укрінформ
Французькі журналісти та слідчі судді, які причетні до справи кандидата у президенти від "Республіканців" Франсуа Фійона, отримали листи з погрозами та кулями за декілька тижнів до першого туру голосування на виборах.

Про це у середу повідомляє Bloomberg

"Журналісти французького щотижневика Le Canard Enchaine, чий звіт про фіктивне працевлаштування дружини Фійона як парламентського помічника привів до кримінального розслідування, інтернет-газета Mediapart та недільна газета Le Journal du Dimanche отримали смертельні погрози за останні шість днів", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, за даними осіб, знайомих із ситуацією, фінансова прокуратура і троє слідчих суддів, які ведуть справу, також отримали погрози.

"Це залякування є неприйнятним у демократичній державі та відбувається в атмосфері, яка вже заплямована отруйними небезпечними зауваженнями щодо журналістів з боку політиків", - наголосив генеральний секретар "Репортерів без кордонів" Крістоф Делор минулого тижня, коли були отримані перші погрози.

Як заявив союз журналістів SNJ-CGT, такі погрози спрямовані на "затикання рота журналістам, щоб перешкодити їм у їхній роботі та дослідженнях у контексті справи Фійона".

За даними "Репортерів без кордонів", кожен лист із погрозами, надісланий з Марселя і підписаний групою під назвою “Epuration 2J”, містив кулі 22 калібру.

Справу вже розслідує паризька прокуратура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-