В Естонії вперше затримали агента російського ГРУ

В Естонії вперше затримали агента російського ГРУ

Укрінформ
Співробітники Поліції безпеки Естонії (КаПо) вперше затримали в країні громадянина Росії, який працював на військову розвідку.

Про це заявив генеральний директор КаПо Арнольд Сінісалу, повідомляє Postimees.

"9 січня працівники КаПо затримали в Естонії громадянина Росії, який працював на російську військову розвідку ГРУ. Генеральний директор Поліції безпеки Арнольд Сінісалу сказав, що це перший раз, коли КаПо вдалося зловити агента ГРУ", - йдеться в повідомленні.

За словами Сінісалу, говорити докладно про цей випадок поки неможна: "Якщо справа дійде до потрібної стадії, ми зможемо надати громадськості більше інформації".

Порушено кримінальну справу за статтею Пенітенціарного кодексу, що передбачає покарання за дії без застосування сили, спрямовані проти незалежності і територіальної цілісності Естонії.

Крім того, сьогодні на презентації звіту КаПо про роботу за 2016 рік гендиректор заявив, що інтерес Росії до оборонної сфери Естонії стає дедалі більш інтенсивним.

"Ми бачимо, як до розвідки залучаються так звані прості люди, проте злочинці вербуються і для секретного співробітництва. Ми сьогодні наводимо гідні жалю приклади того, як деякі люди стали виконувати спрямовані проти Естонії завдання російських спецслужб", - сказав Сінісалу.

Окремою небезпекою він назвав вибухоподібний розвиток соціальних мереж, що супроводжується впливом, передбачити який в повному обсязі раніше було неможливо: "Натиск перекручених тверджень і інформації, що вводить в оману, змушує нас багато в чому вважати, що ми досягли етапу поствірогідності, тобто часу аргументів без підстав".

Гендиректор КаПо при цьому зазначив, що жителі Естонії вже тривалий час стикаються з перекручуванням правди.

Сінісалу також уточнив, що торік країна "вперше видала Україні підозрюваних у тероризмі громадян Естонії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-