ООН попереджає: Африці загрожує найстрашніший голод за останні роки

ООН попереджає: Африці загрожує найстрашніший голод за останні роки

Укрінформ
В Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) повідомили про небезпеку масової загибелі людей від голоду в країнах Африканського Рогу, а також у Ємені і Нігерії. 

Про це повідомляє Центр новин ООН. 

"Важка ситуація з продовольством стала наслідком посухи і збройних конфліктів у регіоні. Становище посилюється масовими переміщеннями населення і браком коштів на фінансування гуманітарних операцій, які здійснюються під егідою ООН", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що кількість переміщених осіб у країнах Африканського Рогу перевершила навіть найгірші прогнози на 2017 рік. Так, передбачалося, що в Судан з Південного Судану прибудуть близько 60 тисяч людей. Нині ці прогнози переглядаються і зараз йдеться вже про 180 тисяч осіб. 

Така ж картина і в Уганді, куди, як припускало УВКБ, могли цього року прибути 300 тисяч людей, а згідно з новою оцінкою, їх буде 400 тисяч.

Конфлікт у Південному Судані разом з посухою призвели до голоду і масового переміщення біженців з країни. Відсутність безпеки в Сомалі обернулася зростанням кількості внутрішньо переміщених осіб. У цій країні все більше людей недоїдають, особливо діти і матері, які годують грудьми. 

У південно-східному ефіопському районі Долло Адо від недоїдання страждають 50-79% дітей з числа сомалійських біженців. 

"Діти становлять більшість біженців. Наприклад, 62% біженців з Південного Судану - діти. І, також як і інші біженці, майже усі вони потребують продовольчої допомоги", - повідомили в УВКБ. 

Водночас через брак коштів гуманітарні установи системи ООН вимушені скорочувати продовольчу допомогу тим, хто її потребує. 

Нарощуючи зусилля із надання допомоги африканцям, установи системи ООН нагадали міжнародному співтовариству про те, що через гуманітарну кризу в 2011 році в країнах Африканського Рогу від голоду померли більше 260 тисяч людей. Більше половини жертв - діти у віці до п'яти років. 

Співробітники ООН побоюються, що нинішня криза може бути ще важчою і закликають виділити необхідні кошти для запобігання небезпечному сценарію.

Фото:  REUTERS/Antony Njuguna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-