У справі про

У справі про "договірні тендери" в Молдові вже затримані 19 осіб

Укрінформ
Офіцери Національного центру боротьби з корупцією і співробітники Антикорупційної прокуратури затримали 19 осіб: вони підозрюються в махінаціях під час проведення тендерів на реалізацію проектів енергетичної ефективності.

Серед затриманих - керівники місцевих адміністрацій, голови комерційних структур, директори і бухгалтери кількох навчальних закладів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили у прес-службі Національного центру боротьби з корупцією, загальна вартість проектів з енергетичної ефективності становить, згідно з попередніми даними, близько півтора мільйона доларів.

Згідно з матеріалами слідства, затримані використовували попередньо погоджену схему проведення так званих "договірних публічних тендерів". У створенні такої схеми активну участь брали і співробітники національного Фонду енергетичної ефективності.

Якщо вину затриманих буде доведено, їм загрожує ув'язнення строком до 15 років з позбавленням права обіймати публічні посади  протягом наступних п'яти років після закінчення строку покарання.

Слідчі заходи тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-