Трамп за 80 днів витратив понад $21 млн на відвідування свого курорту

Трамп за 80 днів витратив понад $21 млн на відвідування свого курорту

Укрінформ
Якщо частота поїздок Трампа до його приватного клубу Мар-а-Лаго буде такою, як зараз, то за рік його витрати на подорожі перевершать бюджет Обами за всі роки його президентства.

Такий висновок оприлюднив у понеділок у своєму матеріалі центральний телеканал CNN.

"Поїздки Дональда Трампа до його приватного клубу у Флориді коштували приблизно $20 млн за перші 80 днів його перебування на посаді президента, зробивши його рекордсменом у темпах (витрат) у перший же рік його повноважень", - зазначається в публікації.

Враховуючи відмінність кожної поїздки, оцінити витрати на забезпечення безпеки нинішнього президента важко, оскільки офіційні дані будуть відомі набагато пізніше. Але звіт Головного бюджетного управління США за 2016 рік про чотирьохденне перебування Обами у Флориді в 2013 році – однієї зі схожих подорожей Трампа – вказує на загальні витрати лише для Секретної служби і Берегової охорони в сумі $3,6 млн.

"Станом на сьогодні, Трамп провів шість уїк-ендів (загалом 21 день) у Мар-А-Лаго, його приватному клубі на Палм-Біч. Тож загальний кошторис витрат на ці поїздки становить близько $21,6 млн", - наголошує телеканал.

Великі витрати на подорожі Трампа яскраво контрастують з його закликами "затягнути паски" для федерального уряду. При цьому телеканал нагадує, що Трамп вимагає скоротити невійськові витрати на $54 млрд, у тому числі, за рахунок серйозних урізань для Держдепартаменту, Міністерства житлового будівництва та міського розвитку, Агентства з охорони навколишнього середовища, а також повальної ліквідації багатьох федеральних програм.

Обама за всі вісім років перебування на посаді президента витратив трохи менше $97 млн на поїздки. До списку цих подорожей крім ділових поїздок були також включені персональні екскурсії, в тому числі на лижні курорти в Аспені, сімейний відпочинок Обами раз на рік у Марта Він'ярд у штаті Массачусетс. Крім того, сюди входять робочі поїздки, такі як до Національного парку Еверглейдс у День Землі в 2015 році.

"Часті подорожі Трампа в період уїк-ендів призведуть до того, що 45-й президент, скоріше за все, перевищить витрати Обами впродовж його першого терміну, вже протягом кількох місяців перебування на посаді", - наголошується в матеріалі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-