Суд Іспанії вперше розслідує справу про військові злочини у Сирії

Суд Іспанії вперше розслідує справу про військові злочини у Сирії

Укрінформ
Іспанський суд уперше розпочав слухання свідчень стосовно потенційних військових злочинів режиму Башара аль-Асада в Сирії.

Про це повідомляє Associated Press

"Позивачем у справі виступає громадянка Іспанії Амаль Хаг Хамдо Анфаліс, брат якої був викрадений і нібито зазнав тортур у сирійській столиці Дамаску перед стратою у 2013 році", - йдеться у повідомленні.

Жінка розповіла судді національного суду Елой Веласко у Мадриді, що її брат був лише водієм вантажівки, перевозив горіхи та сухофрукти та не мав жодного стосунку до сирійської опозиції.

Вона також пояснила, що сім'я впізнала тіло чоловіка на одній з фотографій, які контрабандним шляхом вивіз із Сирії фотограф-криміналіст. 

За словами адвоката позивачки Мейта Парехо, фотограф, ім'я якого не називається, найімовірніше свідчитиме у суді наступного місяця.

Сам Асад у справі не фігурує, з огляду на його імунітет відповідно до міжнародних законів, однак у справі проходять дев'ять сирійських високопоставлених чиновників зі служби безпеки та розвідки, наближених до сирійського президента.  

Дев'ятьом чиновникам можуть бути пред'явлені звинувачення у тероризмі та насильницькому зникненні відповідно до принципу універсальної юрисдикції Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-