Новий радник Трампа закликав РФ переосмислити підтримку Асада

Новий радник Трампа закликав РФ переосмислити підтримку Асада

Укрінформ
Новий радник з питань національної безпеки президента США генерал Герберт Макмастер закликав Росію переосмислити свою підтримку режиму президента Сирії Башара аль-Асада.

Про це він заявив у інтерв'ю Fox News.

"Наразі ми не говоримо, що ми ті, хто впливатиме на ці зміни. Ми кажемо, що інші країни мусять поставити собі кілька складних запитань. Росія має запитати себе: що ми тут робимо? Чому ми підтримуємо цей кривавий режим, який здійснює масові вбивства свого власного населення, використовуючи найогиднішу доступну зброю?" - наголосив Макмастер.

За його словами, метою ракетних ударів США по авіабазі сирійського уряду було надіслати дуже сильний політичний месидж Асаду і тим, хто його підтримує.

Він додав, що слід звернутися до Росії з запитанням: "Як так може бути, якщо у вас є радники на цьому аеродромі, що ви не знали, що сирійська авіація готує і проводить масові вбивства із застосуванням хімічної зброї ?".

Генерал підкреслив, що потрібно зробити все можливе, аби припинити цю громадянську війну, зупинити гуманітарну та політичну катастрофу і знайти політичне рішення цієї проблеми.

"І Росія могла б бути частиною рішення. Зараз, я думаю, що всі у світі розглядають Росію як частину проблеми", - підкреслив Макмастер.

Раніше державний секретар США Рекс Тіллерсон розкритикував Росію за те, що вона не змогла завадити сирійській владі здійснити хімічну атаку на місто, яке утримують повстанці.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-